Vragen

 


 1. Hoe gebruik ik de Dry Salt Inhaler?
De Dry Salt Inhaler is licht en ergonomisch gevormd en is comfortabel vast te houden in één hand. Stop het pijpje in de mond en inhaleer door de mond. U hoeft niet dieper dan normaal in te ademen. Adem altijd door de neus uit, dit zorgt ervoor dat de gehele luchtwegen worden schoongemaakt. Het veiligheidsventiel voorkomt dat u uit kunt blazen via de Dry Salt Inhaler. U kunt een hogere slijmproductie verwachten na gebruik, dit is een teken dat de therapie werkt en de verbeteringsproces is begonnen. De Dry Salt Pipe dient voor een optimaal effect 15-20 minuten per dag te worden gebruikt. Dit kan in één of meerdere sessies worden verdeeld. U proeft in het begin wat zout, dit zijn grotere korrels die door transport los zijn geraakt. Daarna proeft u nog slechts sporadisch zout.Naar boven

 2. Ik heb mijn DSI ontvangen en er zit een zakje met korrels in het neusstuk. Wat is hiervan de bedoeling?

Dit zakje betreft silicakorrels en heeft als doel het vochtvrij houden van uw DSI tijdens het transport. Dit zakje kunt u weggooien.

 

Naar boven

3. Is de Dry-Salt-Inhaler hervulbaar?

De Dry Salt Inhaler is niet hervulbaar. Het actieve ingrediënt (zoutkristallen) blijven vanaf de eerste dag van gebruik, indien juist bewaard, tot één jaar goed,

 

Naar boven

4. Hoe lang gaat de Dry Salt Inhaler mee?

Tot één jaar, met een dagelijks gebruik van 15-20 minuten. U mag de Dry Salt Inhaler onbeperkt gebruiken, hij gaat dan uiteraard wel minder lang mee. U merkt dat de Dry Salt Inhaler leeg is doordat u geen zout hoort als u rustig schudt.

 

Naar boven

5. Wat voor soort zout zit er in de Dry Salt Inhaler?

Natuurlijk geselecteerde haliet (steenzout) kristallen uit de beroemde Transylvaanse Praid Zout mijn

 

Naar boven

6. Wat is het doel van het veiligheidsventiel?

Dit veiligheidsventiel, uniek voor de Dry Salt Pipe, heeft 2 belangrijke functies. De eerste is om te voorkomen de de gebruiker uitademt in het zoutreservoir. Dit garandeert kwaliteit en vorm van het zout welke anders aangetast zouden kunnen worden door de warme uitademingslucht. Daarnaast wordt de gebruiker getraind om uit te ademen door de neus. dit verbetert de werking van de Dry Salt Inhaler en zorgt voor een verbeterd effect in de gehele luchtwegen.

 

Naar boven

7. Zorgt het veiligheidsventiel ervoor dat er geen slijm door de Dry Salt Pipe gaat?

Nee, het veiligheidsventiel stopt alleen per ongeluk uitgeademde lucht.

 

Naar boven

8. Is het belangrijk door de neus uit te ademen?

Om de zout therapie optimaal te laten werken is het belangrijk dat u altijd door de neus uitademt. De microdeeltjes moeten de normale route via de neus uit de luchtwegen volgen.

 

Naar boven

9. Hoe snel zou ik positieve effecten moeten merken van de zout therapie?

1. Indien u de Dry Salt Inhaler gebruikt als preventie tegen zo nu en dan opstekende luchtwegproblemen dan zult u het effect na verloop van tijd opmerken. De Dry Salt Inhaler activeert het beschermingsmechanisme van het lichaam welke ons beschermd tegen microbiële en/of allergie aanvallen
2. Indien u de Dry Salt Pipe gebruikt bij chronische luchtwegaandoeningen dan zou de therapie aan moeten slaat binnen 7 tot 21 dagen na start van de behandeling 3. Bronchiale Astma (COPD) patiënten zouden een verbetering in de ademhaling moeten ervaren na 7 tot 21 dagen gebruik bij de aanbevolen sessies van 20 minuten

 

Naar boven

10. Kan ik mijn eigen medicatie ook nog innemen?

De Dry Salt Inhaler bevat alleen natuurlijke ingrediënten en kan derhalve gebruikt worden naast uw huidige medicatie. Het is expliciet niet de bedoeling dat de Dry Salt Inhaler uw huidige medicatie vervangt. De Dry Salt Inhaler geneest of diagnosticeert uw aandoening niet! Indien u bezorgd bent over het gebruik van de Dry Salt Inhaler, neemt u dan contact op met uw arts of apotheker. Indien na gebruik van de Dry Salt Inhaler uw klachten verminderen en u minder medicatie denkt nodig te hebben moet u ook contact opnemen met uw (huis)arts. 

 

Naar boven

11. Mag ik de Dry Salt Inhaler gebruiken tijdens zwangerschap?

Ja, de Dry Salt Inhaler bevat alleen natuurlijke ingrediënten en heeft geen neveneffecten.

 

Naar boven

12. Is de Dry Salt Inhaler geschikt voor kinderen?

De Dry Salt Inhaler kan door eenieder worden gebruikt zolang men maar in staat is in te ademen via de mond en uit te ademen via de neus. Omdat het geruime tijd moet worden gebruikt kan dit voor jonge kinderen moeilijk zijn.

 

Naar boven

13. Heeft de Dry Salt Inhaler invloed op mijn bloeddruk?
Nee. De hoeveelheid Natrium welke het lichaam binnenkomt is verwaarloosbaar en zal geen invloed hebben op uw bloeddruk. De Dry Salt Inhaler werkt slecht lokaal in uw luchtwegen en veroorzaakt geen systemische effecten. Geïnhaleerde zoutdeeltjes worden door uitademing uitgescheiden.

 

Naar boven

14. Hoe maak ik de Dry Salt Inhaler schoon, en waar berg ik hem op?

Het is belangrijk om de Dry Salt Inhaler niet in een vochtige ruimte zoals een badkamer te bewaren. De Dry Salt Inhaler mag niet in contact met water of andere vloeistoffen komen. Bewaar de Dry Salt Inhaler op een droge plaats en maak hem indien nodig schoon met een ietwat vochtig en klam doekje

 

Naar boven

15. Is de Dry Salt Inhaler een geregistreerd medisch hulpmiddel?

Ja, het is een Europees goedgekeurd Class 1 Medical Device, Directive 93/42 CEE Annex VII. Daarnaast is de Dry Salt Inhaler TÜV goedgekeurd. 

 

Naar boven

16. Heeft de Dry Salt Inhaler iets te maken met celzouttherapie bij kanker?

Nee.  De website www.zouttherapie.nl en het bedrijf van Kempen medical services hebben niets te maken met de celzouttherapie van stichting Sergio of Kees Boegem.

 

Naar boven